EMMETT TEHNIKA

KAMELEONSKI PRISTUP TERAPIJI TELA

Emmett Tehnika je sigurna i jednostavna terapija mišićnog opuštanja razvijena od strane Lekovnog Terapeuta Ross Emmetta. Koristi se za oslobađanje bola i neugodnosti u svrhu poboljšanja telesnih pokreta i može da popravi pozitivno emotivno stanje.

OPIS PRINCIPA IZA EMMETT TEHNIKE

Emmett Tehnika je posebna forma telesne terapije koja uključuje primenu lakog pritiska prstom na određene tačke. Ovi prtisci se koriste u nizu koji omogućavaju nežno opuštanje za uobičajene probleme kao što su bol vrata, ramena i leđa. Tehnike koje su proistekle iz Rossove sposobnosti obzervacije su uključene u tretman da bi ohrabrile stanje homeostaze.
Emmett Tehnika se može koristiti kao dopunska terapija za pojačanje efekta bilo koje druge mišićne terapije,npr. masaže, kiropraktike, fizioterapije, neke druge profesionalne terapije ali može se koristiti i samostalno kao vrlo efektna terapija.Tačne i precizne procene neravnoteže prisutne u telu su integralni deo ove terapije.
Terapija je ciljana na tkiva koja uključuju mišiće, tetive, ligamente, kožu,zglobove ili ostalo vezivno tkivo (fascia), kao i limfne sudove i organe gastrointestinalnog sistema.

ANALIZA KRITIČNE TAČKE

U nauci ANALIZA KRITIČNE TAČKE identifikovano je da u bilo kom visoko kompleksnom sistemu postoji određena, kritična tačka na koju najmanji uticaj rezultira najvećom promenom, gde najmanja sila ispoljava najveći efekat (npr. dodir na mali zubac može da pokrene najveći motor).
Sa ovim razumevanjem Emmett Tehnika utiče na najkompleksniji poznati sistem – ljudskog telo. Radom u sklopu ovog principa Emmett Tehnika je u stanju da utiče na dve vrste receptora osetne i mišićne, koji takođe mogu da aktiviraju emotivno stanje. Ove dve vrste receptora se preklapaju na određenim raskrsnicama gde će svaki da utiče na onog drugog. Terapeut je kao telesni električar koji ima moć da locira ova preklapanja i resetuje tastere. Mišiću koji je prenaptegnut ili opterećen, možda treba samo mali pritisak da se resetuje.

Schreibe einen Kommentar